Хамас държи между 200 и 250 израелски заложници в Газа, каза

...
Хамас държи между 200 и 250 израелски заложници в Газа, каза
Коментари Харесай

Хамас заяви, че държи между 200 и 250 заложници в Газа, сред тях високопоставени израелски офицери

Хамас държи сред 200 и 250 израелски заложници в Газа, сподели през вчерашния ден представител на военното крило на групировката във видеообръщение, представен от Ройтерс.


Бившият началник на " Хамас " Халед Мешаал съобщи през вчерашния ден в изявление за телевизия " Ал Арабия ", оповестено в канала в " Телеграм " на групировката, че измежду заложниците има високопоставени израелски офицери от дивизия " Газа ".


Мешаал, който управлява службата за диаспората на " Хамас ", сподели също, че групировката няма да пожали старания да употребява заложниците като разменна монета за освобождението на 6000 палестинци, които се намират в израелски затвори.


Вчера Хамас разпространи видеоклип, в който се вижда една от взетите заложнички по време на офанзивата против Израел предходната седмица, съобщи Ройтерс. На фрагментите жена, чиято засегната ръка е превързвана от неидентифициран медицински служащ, се показва като 21-годишната френско-израелска гражданка Миа Шем и моли да бъде върната на фамилията си допустимо най-бързо.

Представител на фамилията, което е измежду групата френските фамилии, които предходната седмица се обърнаха към френския президент Еманюел Макрон с призив да помогне за освобождението на изчезналите им родственици, удостовери нейната идентичност пред Ройтерс.



 

Израелските военни излязоха с изказване, в което се споделя, че са в непрекъснат контакт със фамилията на Шем и осъждат Хамас като " кървава терористична организация ". Израелската войска съобщи, че употребява " всички разследващи и оперативни ограничения " за връщането на пленниците.


" Във видеоклипа Хамас се пробва да се показа като хуманна организация, макар че е виновна за убийства и похищение на бебета, дами, деца и възрастни хора ", се споделя в изказването.


По-рано военното крило на Хамас заяви, че пленниците, които не са израелци, са " посетители ", които ще бъдат освободени, " когато събитията го разрешат ".


Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР